Med min egen interresse for natur og mennesker, så er kilden til gode foto's jo nærmest u-udtømmelig i hovedstadsområdet. Jeg har naturligvis årskort til Zoo, og er derinde 8-10 gange om året. Jeg kan særligt godt lide at fotografere sommerfuglene i tropehuset. Når det gælder blomster så kan især nævnes Tivoli, Langelinie, Kongens Have, Botanisk Have og Amaliehaven. Her er en mangfoldig flora lige fra tidligt forår til sent efterår. Når det gælder mennesker så er en strøgtur et udemærket valg, eller man kan tage diverse begivenheder så som Karnevallet eller Distortion i København. Uden for København er der også masser af muligheder - Dyrehaven eller de mange slotte i nordsjælland. Gavnø slot er kendt for deres tulipaner og roser. Man kan nemt få en hel dag til at gå dér, eller man snupper en afstikker til Karrebæksminde og får en frokost med alt godt fra havet og hvis vejret er til det en dukkert på stranden.

Syd for Køge finder man f.eks Vallø Slot. Der er ikke så mange blomster, men en utrolig smuk natur med gamle træer og bygninger. I StrøbyEgede ligger en park med mange spændende træer, blomster og statuer i utroligt smukke omgivelser.

Stevn Klint er også et besøg værd. Der er mange fede motiver omkring klinten og den gamle kirke helt ude på kanten. I sæsson'en er der både ishus og restaurant åben. Det er egentligt lidt synd at man ikke dykker mere. Der er en masse spændende motiver under vandet ved Stevns hvor sten eller pæle som ligger på kridtbunden har grave dybe furrer i underlaget når strømmen har sat dem i bevægelse.

En heldagstur til Birkegårdens Haver er heller ikke dårlig. Der er utroligt mange motiver. Du finder både træer, blomster og dyr. Smukt anlagte haver med statuer, rosenbuer og meget mere. Jeg var især ret imponeret over præriehaven med dens mange vilde blomster.

 Vær i øvrigt opmærksom på at man ikke må medtage hunde i Birkegårdens haver. Det er lidt ærgerligt at komme helt derned og så må køre igen fordi man har den firbenede med.

Nu har jeg i det ovenstående holdt mig mest i det østsjællandske og nåede Karrebæksminde i syd, men der er jo så meget mere til den anden side.

Jeg er primært opvokset i Skælskør og har mange minder derfra, ligesom jeg kender egnen temmeligt godt. Byen byder i sig selv på mange gode motiver, især omkring havnen og hovedgaden. Uden for byen ligger Borreby Slot og her er mange gode motiver. Tager man turen fra Borreby mod Holsteinborg Slot kommer man gennem et rigtigt smukt landskab. Holsteinborg har en park med kæmpestore gamle træer, smukke bygninger og udsigt til vandet. Både Holberg og H.C. Andersen var flittige gæster på stedet. Et træ i parken har en plade påsat hvor der står at det var Holbergs yndlingstræ og at han ofte sad oppe i det og fik inspiration. Et andet sted i parken er en Efeu som H.C. Andersen har plantet.

Igen er man så tæt på Karrebæksminde at man nærmest er nød til at spise frokosten dér.